Политика Приватности

Последње ажурирање: 20. март 2018.

Ова Политика приватности („Политика приватности“) описује наше праксе у вези са личним подацима које дајете било којој европској компанији унутар наше Групе („Domtar Personal Care Europe“) на било који начин, укључујући обрасце ван мреже (нпр. поруџбине производа), телефонске позиве, е-поруке, факс, веб-локацију којом управља (као што је наведено у њеним условима коришћења) компанија Domtar Personal Care Europe („Веб-локација“) („Лични подаци“). Ажурирана листа компанија групе Domtar Personal Care је доступна овде:

Country Entity Incorporation Number Address
Austria Attends GmbH No. HRB 5042 Klammstrasse 1, 4020, Linz, Austria
Germany Attends GmbH No. HRB 5042 Am Kronberger Hang 3, 65824, Schwalbach am Taunus, Germany
Belgium Attends BVBA No. 0465664336 3140 Keerbergen, Haachtsebaan, 119 box 1, Belgium
Spain Laboratoris Indas, S.A.U. Tax Number ES A45002516 Paseo del Club Deportivo, no.1, Edf. 18 Planta Baja y Primera Derecha (Parque Empresarial La Finca) 28223 Pozuelo de Alarcón - Madrid, Spain
Spain Domtar Personal Care Europe, S.L.U. Tax Number ES B85004604 Paseo del Club Deportivo, no.1, Edf. 18 Planta Baja y Primera Derecha (Parque Empresarial La Finca) 28223 Pozuelo de Alarcón - Madrid, Spain
France Indas Eurl 815 279 732 R.C.S. Lyon Avenue Satolas Green Cap Arrow 69330 Pusignan, France
Norway Attends AS No. 980609162 Klingenberggata 7, 0161, Oslo, Norway
Netherlands Attends BV No. 000016055543 Boslaan 19, 8302AA Emmeloord, Netherlands
Portugal Indas Portugal, Produtos de Saude, Hospitalares e de Higiene Sociedade Unipessoal, Lda Registration and Tax Number 503505196 Rua Padre Americo, no 14-B, Escritorio 1, Freguesia de Lumiar, Concelho de Lisboa, 1600-648, Lisbon, Portugal
United Kingdom Attends, Ltd No. 03718732 Unit 10, Mariner Court, Calder Park, WF4 3FL, Wakefield, England, UK
Sweden Attends AB No. 556757-7258 Jarnvagsgatan 4, 57824, Aneby, Sweden
Sweden Attends Healthcare AB No. 556563-1867 Jarnvagsgatan 4, 57824, Aneby, Sweden
Switzerland Attends GmbH No. CH-105.156.905 Baslerstrasse 15, 4310, Rheinfelden, Switzerland

1. Ажурирања ове Политике приватности

Можемо да променимо ову Политику приватности. Погледајте легенду „ Последње ажурирање “ при врху овог документа да бисте видели када је ова Политика приватности последњи пут измењена. Политика приватности која је важила у време када су ваши Лични подаци прикупљени ће управљати обрадом ваших Личних података осим ако сте пристали на нешто друго или ако је то дозвољено примењивим законом.

2. Ко одређује који Лични подаци се прикупљају, како и у које сврхе (контролор података)?

Контролор података („ми“, „нас“ и „наши“) биће:

 1. у свим случајевима, компанија Domtar Personal Care Europe која управља ом веб-локацијом, и која је идентификована на основу основних информација о заштити података; и
 2. ако купите или користите одређени производ или услугу на мрежи (што није само прегледање), компанија Domtar Personal Care Europe која склапа уговор са вама, као што је идентификовано у релевантним условима и одредбама примењивим на куповину или коришћење релевантног производа или услуге.

Сви услови и одредбе у вези са нашим производима и услугама (осим ако није изричито предвиђено у њима), укључујући ову Политику приватности, могу бити додељени било којој трећој страни.

3. Шта је законитост обраде ваших података?

Обрада ваших Личних података биће вршена према законитој основи:

 1. На основу вашег изричитог пристанка.
 2. Извршење уговора између вас и нас (на пример, када купите или поручите неки од наших производа или услуга; или када затражите или поручите бесплатни узорак; без ваших Личних података нећемо моћи да вам обезбедимо поручене производе или услуге нити затражене узорке).

4. Како прикупљамо ваше Личне податке?

Директно од вас, када остварујете интеракцију са нама, на пример информације које нам дајете у складу са захтевом путем телефона, е-поште или у виду детаља у обрасцима које можемо тражити да попуните, као и информације које аутоматски прикупљамо на основу коришћења наших производа или услуга, као што је ваша интеракција са огласима које постављамо на веб-локације или друге медије.

5. Које Личне податке користимо и у које сврхе?

Прикупљамо ваше Личне податке (аутоматски, као детаље у обрасцима које ћемо тражити да попуните или нам наведете у вашим упитима путем е-поште или путем телефонских упита, који могу да обухватају податке повезане са здрављем, као што су степен инконтиненције, рецепти итд.) који су потребни у следеће сврхе:

 1. Да бисмо проценили пријаву за уговарање наших производа или услуга или учешће у било којој наградној игри. На пример, то може да обухвата проверу да ли испуњавате услове за учешће у наградној игри или проверу вашег кредитног рејтинга када купујете производ итд.
 2. Да бисмо управљали продајним активностима, укључујући обраду поруџбина, узорке производа, фактуре, обраду плаћања и испоруку поруџбина.
 3. Да бисмо вам обезбедили производ или услугу које сте затражили и управљали нашим уговорним односом са вама. На пример, да бисмо одговорили на ваша питања или реаговали на коментаре које нам пошаљете; да бисмо вам слали информације или узорке које сте затражили; да бисмо испуњавали и наметали услове и одредбе који се односе на производ или услугу (који могу да обухватају, у зависности од производа или услуге, снимање позива између нас и вас како бисмо имали доказ за представљање производа или услуге или да бисмо идентификовали
 4. Да бисмо поштовали наше (уговорне и законске) обавезе или одбранили наше интересе у правним или административним поступцима (у било којој релевантној судској надлежности). На пример, то обухвата реаговање на захтеве владиних и судских налога било које судске надлежности или дељење Личних података са другим агенцијама за спровођење закона у вези са било којим обавезним захтевима; да бисмо поштовали политике наше Групе (као што је Политика против подмићивања) или да бисмо делили информације са здравственим фондовима или осигуравајућим компанијама; да бисмо реаговали на правне процесе као што су судски позиви или истражни захтеви, примену законских права и мера, одбрану у споровима и управљање свим интерним притужбама или потраживањима (који могу бити пријављени путем интерног система узбуњивача у складу са политиком за узбуњивање која је доступна на адреси http://www.domtar.ethicspoint.com).
 5. Да бисмо спроводили било коју реорганизацију, спајање, продају, заједничко улагање, доделу, пренос или друго располагање целокупним или неким делом нашег пословања, средстава или залиха. На пример, то обухвата продају наших средстава у вези са стечајним поступком или корпоративну или пословну реорганизацију унутар групе.
 6. Да бисмо анализирали како клијенти користе наше производе и услуге и да бисмо побољшали пословање. На пример, то обухвата анализу статистичких информација о томе како посетиоци користе наше веб-локације и свих повратних информација о нашем предузећу или сведочења која нам можете навести.
 7. Да бисмо поштовали ваше жељене опције у вези са директним маркетингом и у сврхе циљања огласа. Можете да примате комуникацију директног маркетинга о личној нези, медицинским средствима, козметичким и производима и услугама за хигијену, који могу, али не морају бити персонализовани за вас (тј. прилагођени вашем профилу), на било који начин (нпр. пошта, телефонски позив, е-порука, текстуална порука или друга електронска средства) и обављање циљаног оглашавања. На пример, кад год нам наведете било које Личне податке (нпр. када затражите наше производе или услуге), можемо од вас затражити жељене опције у вези са овим и можемо вам дати информације о врсти доступног директног маркетинга и да ли желите да ми и/или трећа страна можемо да вам шаљемо такав директни маркетинг или да спроводимо наше циљано оглашавање. Можете и да одлучите да се претплатите на неки од наших билтена. Да бисте прекинули директан маркетинг или циљано оглашавање, можете нам послати захтев као што је објашњено у 9. одељку. Осим тога, и у вези са директним маркетингом електронским средствима, где то примењиви закон налаже, прибавићемо ваш пристанак и у свакој нашој комуникацији ћемо вас информисати о начину отказивања претплате на директан начин и без трошкова (осим ако није повезано са

преносом вашег захтева). На ваш захтев ћемо одговорити што је пре могуће, а у сваком случају унутар законски утврђеног рока (ако он постоји).

Имајте на уму да ако изаберете да одустанете од примања наших маркетиншких порука, и даље ћемо вам слати поруке које су потребне за испуњење других сврха (као што су административне поруке у вези са функционисањем производа или услуге).

6. Колико дуго чувамо ваше Личне податке?

Ваше Личне податке ћемо чувати 7 година у горенаведене сврхе од 1 до 5, осим ако постоји законски разлог због којег блокирамо и задржавамо податке током дужег временског периода.

Ваше Личне податке ћемо чувати неограничено у горенаведене сврхе 6 и 7, осим у случају да повучете пристанак.

7. Које Личне податке користимо и у које сврхе их делимо са трећим странама?

Личне податке можемо да користимо или делимо са другим компанијама Domtar групе широм света (листу компанија Domtar групе можете пронаћи на следећој вези: http://www.attends.eu/corporate/List_Domtar_entities.pdf), или другим трећим странама ако:

 1. је неопходно у следеће сврхе које су наведене у 5. одељку горе: (1) да бисмо проценили пријаву у вези са уговарањем наших производа или услуга или учешћем у некој наградној игри, (2) да бисмо управљали продајом, (3) да бисмо вам обезбедили производ или услугу које сте затражили у управљали уговорним односом са вама, (4) да бисмо поштовали наше (уговорне и законске) обавезе или бранили наше интересе у правним или административним поступцима, (5) да бисмо спроводили реорганизацију, спајање, продају, заједничко улагање, доделу, пренос или друго располагање над целокупним или једним делом нашег пословања, средстава или залиха, и (6) да бисмо анализирали како клијенти користе наше производе или услуге и да бисмо побољшали наше пословање;
 2. је неопходно (7) да бисмо испоштовали ваше жељене опције по питању директног маркетинга и циљаног оглашавања (наведено у 5. одељку горе), тј. ако сте пристали да примате маркетиншке поруке и циљано оглашавање; или
 3. као подршку нама у обављању било којих од горенаведених сврха (нпр. добављачи услуга у облаку који обезбеђују инфраструктуру информационих и комуникационих технологија (ICT) коју користимо како бисмо вам обезбедили производ или услугу или услуге управљања, подршке и административне услуге Групе, укључујући ICT, финансијску и рачуноводствену подршку и интерне ревизије).

Све ове треће стране примаоци могу да се налазе широм света, укључујући простор изван Европског економског простора (ЕЕП) (као што је САД*). Ове земље могу имати стандарде за заштиту личних података који не морају нужно да буду еквивалентни оним који су примењени у ЕЕП (у том случају, усвајамо специфичне мере заштите за личне податке који потичу из ЕЕП, као што су осигурање да трећа страна поштује или принципе радног оквира Privacy Shield, да поштује други налаз о адекватности заштите података или ступа у писмени споразум са нама који захтева

да трећа страна обезбеди ниво заштите података који је еквивалентан оном који је обавезан у ЕЕП).

(*) Посебно, ово је случај у нашем партнерском предузећу у САД, Attends Healthcare Products Inc. (8081 Arco Corp Drive, Suite 330, Raleigh NC 27617).

Ваши Лични подаци могу да се деле и са јавним властима ради усклађености са законским обавезама.

8. Које су ваше одговорности када нам наводите ваше Личне податке или нам дозвољавате приступ њима?

Морате нам навести тачне Личне податке и само ако имате преко 18 година(*) и да ти подаци буду ажурни. Морате да поштујете све правне захтеве за заштиту података и приватности који се односе на вас. Морате да поштујете и да не онемогућавате било коју безбедносну меру веб-локације. Ако делујете као (правни или де факто) представник било ког правног субјекта, потребно је да наведете само ваше професионалне контакт податке у вези са тим правним субјектом (а никада приватне контакт податке).

(*) Немамо намеру да прикупљамо нити налажемо никакво прикупљање Личних података о особама млађим од 18 година и захтевамо од вас да нам не достављате такве Личне податке.

9. Која су ваша права када дајете ваше Личне податке?

Можете нас контактирати (на адреси dpc.dataprivacy@domtar.com са писменим доказом вашег идентитета) да бисте остварили своја права:

да бисте затражили информације о вашим подацима (право приступа); (ii) да бисте затражили да ваши Лични подаци буду исправљени или обрисани ако су нетачни или непотпуни (право на исправљање или отказивање): (iii) да бисте затражили ограничавање обраде Личних података (право на ограничавање обраде); (iv) да бисте дали приговор на обраду Личних података када је обрада заснована на законском интересу (Видети параграф 3. „Шта је законитост обраде ваших података?“; (v) да бисте затражили преносивост податка (право на преносивост); или (vi) да бисте дали приговор на аутоматско индивидуално одлучивање, укључујући профилисање. На ваш захтев ћемо одговорити што је пре могуће, а у сваком случају унутар законски утврђеног рока.

Штавише, где се обрада заснива на пристанку, имате право да у било ком тренутку повучете пристанак, а да то не утиче на законитост обраде засноване на пристанку пре његовог повлачења.

Ако сматрате да смо прекршили или игнорисали ваша призната права, можете уложити притужбу путем локалних власти за заштиту података:

Country Incorporation Number Address
Austria Österreichische Datenschutzbehörde http://www.dsb.gv.at/
Belgium Commission de la protection de la vie privée Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer http://www.privacycommission.be/
Croatia Croatian Personal Data Protection Agency http://www.azop.hr/
Czech Republic The Office for Personal Data Protection - Urad pro ochranu osobnich udaja http://www.uoou.cz/
Estonia Estonian Data Protection Inspectorate (Andmekaitse Inspektsioon) http://www.aki.ee/en/
Finland Office of the Data Protection Ombudsman http://www.tietosuoja.fi/en/
France Commission Nationale de l'informatique et des Libertés - CNIL http://www.cnil.fr/
Germany Die Bundesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit - The competence for complaints is split among different data protection supervisory authorities in Germany. http://www.bfdi.bund.de/
Hungary National Authority for Data Protection and Freedom of Information http://www.naih.hu/
Ireland Data Protection Commissioner http://www.dataprotection.ie/
Italy Garante per la protezione dei dati personali http://www.garanteprivacy.it/
Latvia Data State Inspectorate http://www.dvi.gov.lv/
Lithuania State Data Protection http://www.ada.lt/
Luxembourg Commission Nationale pour la Protection des Données http://www.cnpd.lu/
Netherlands Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/
Norway Datatilsynet The Data Inspectorate https//www.datatilsynet.no/
Poland The Bureau of the Inspector General for the Protection of Personal Data - GIODO http//www.giodo.gov.pl/
Portugal Comissão Nacional de Protecção de Dados - CNPD http//www.cnpd.pt/
Romania The National Supervisory Authority for Personal Data Processing http//www.dataprotection.ro/
Slovakia Office for Personal Data Protection of the Slovak Republic http//www.dataprotection.gov.sk/
Slovenia Informatio Commissioner http//www.ip-rs.si/
Spain Agencia de Protección de Datos http//www.agpd.es/
Sweden Datainspektionen http//www.datainspektionen.se/
Switzerland Data Protection and Information Commissioner of Switzerland Eidgenössischer Datenschutz- und Öffentlichkeitsbeauftragter https://www.edoeb.admin.ch/
United Kingdom The Information Commissioner's Office https://www.ico.org.uk/

Више информација можете пронађи на следећој вези: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Ако имате питања у вези са обрадом података или нашом Политиком приватности, можете контактирати нашег службеника за приватност података (енг. data Privacy Officer (DPO)) путем е-поруке (dpc.dataprivacy@domtar.com). Радо ћемо вам помоћи.